Jak tanio, zdrowo i oryginalnie wykorzystać warzywa sezonowe?
Późna wiosna i wczesne lato to idealne pora na to, aby w naszej kuchni docenić 5 polskich warzyw: na stołach muszą zagościć szparagi, cukinia, kalarepa, bób i...
Seniorów już niedługo nie będzie na to stać. Czekają nas podwyżki
Inflacja uderzyła w nasze portfele, ale szczególnie dotkniętą przez podwyżki grupą są seniorzy. Rosnące koszty życia mocno dały im się we znaki. To jednak nie...
Moc drogocennych olejów
Oleje roślinne: słonecznikowy, lniany i rzepakowy stanowią prawdziwą skarbnicę niezbędnych dla zdrowia składników. Przede wszystkim - niezastąpionych kwasów...
Krakowskie Planty, jakich nie znacie. Tak sto lat temu odpoczywali krakowianie
Powstały w latach 1822-1830, mają 21 hektarów i są najstarszym krakowskim parkiem. Planty, bo o nich mowa, utworzono na terenach miejskich fortyfikacji. Dziś...
Ramen z jajami nitamago
Ramen to danie kojarzone z Japonią, które jednak powstało w Chinach. Jego podstawowym składnikiem jest makaron w bulionie wzbogacony najróżniejszymi dodatkami....
Czas na przekąski na łonie natury
Lato to czas swobody – niezobowiązujące powinno być także nasze menu. Podczas zasłużonego odpoczynku mało kto ma ochotę na przygotowywanie skomplikowanych i...