FLESZ - Smartfony zamiast kas fiskalnych. Przedsiębiorcom ma być lżej
- Moje ciasta, torty i inne wypieki powstają na bazie naturalnych produktów i owoców - latem sezonowych, a jesienią i zimą wykorzystuję rodzynki, orzechy, owoce kandyzowane, szyszki, dereń - mówi pani Agnieszka. Ma 36-letnie doświadczenie w kuchni, bo wiele tajników poznała za sprawą babci, która piekła na wesela.
W cukierniczej produkcji pani Agnieszce pomaga córka Anna. - Pracujemy na cztery ręce. A bywa, że mamy kilkanaście zamówień jednocześnie - mówi gospodyni. Nie narzeka, ale piecze z zachwytem i zdobi z pasją. - Staram się uszczęśliwiać klientów, spełniać ich marzenia. Aby sprostać ich oczekiwaniom, czasem łącze różnorodne smaki. Bywa, że sama się temu dziwię np. dostając zamówienie od klienta, który mówi, że jego żona lubi szarlotkę i bezę Pavlova i chce tort o takim smaku - mówi gospodynie i robi coś smakowitego.
Pomysłów na ozdoby tortów ma moc, ale najchętniej dokłada do nich jadalne kwiaty. - Mogę zrobić różę z masy cukrowej, ale żywy kwiat jest piękniejszy - zaznacza.
- Spektakularna rekonstrukcja obrony zamku Tenczyn w Rudnie
- Niezwykłe święto czosnku w Małopolsce. Zobacz, co się działo
- 85-letnia Orkiestra Dęta z Przegini świętowała jubileusz
- Niezwykłe misterium pokutne w Zalasie [GALERIA]
- Wielkie bolechowickie świętowanie z dobroczynnością i gwiazdami
- Święto Baby w Racławicach [ZDJĘCIA]
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?