MKTG SR - pasek na kartach artykułów

SZCZYPTA SMAKU

Redakcja
czyli co do czego?

CZĄBER

\Ziele to nadaje się zwłaszcza do zupy fasolowej, fasolki szparagowej, potraw z ziemniaków, kapusty, sałatek, potraw mięsnych, potraw z grzybów, kiełbas, potraw z dziczyzny, majonezów. Trzeba używać go jednak z dużą ostrożnością, gdyż odznacza się silnym aromatem, zagłuszającym inne zapachy, a zbyt duża jego dawka może nadać potrawie gorzki smak. Nie należy gotować go razem z potrawą, lecz dodawać do niej na kilka minut przed zakończeniem gotowania. Cząber pomaga w trawieniu, wpływa korzystnie na perystaltykę jelit, zaostrza apetyt.
OREGANO
\
Ma korzenny zapach i gorzkawy smak, używamy je do sałatek, sosów, ryb. Popularne w kuchni włoskiej wywołuje szczególny aromat pizzy, zapiekanek, spaghetti. Posypane oregano pomidory smakują wyjątkowo, to samo dotyczy cukinii, grochu, sałaty, serów żółtych i owoców morza.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na dziennikpolski24.pl Dziennik Polski