Właśnie na półki księgarń trafia książka "Pyszne 25. Nowa porcja przepisów". Już dziś, w Matrasie (Rynek Główny 23), odbędzie się spotkanie z autorką.
- Są to przepisy dla tych, którzy nie mają pojęcia o gotowaniu, a bardzo chcieliby spróbować, dla tych, którzy już umieją coś przyrządzić, ale chcieliby się dokształcić, i dla tych, którzy gotują świetnie, a chcą coś urozmaicić. Czyli dla wszystkich - tak swoją książkę rekomendowała Ania Starmach kilka dni temu w Warszawie.
Zasada tego kucharskiego tomu jest podobna do tego, co swoim czytelnikom zaproponowała autorka w wypadku pierwszej książki. Bo "Pyszne 25" to porcja przepisów, które można przygotować w 25 minut, a ich koszt nie powinien przekraczać 25 zł. A do wyboru macie dania na słono, słodko oraz przepisy niezbędne każdej pani domu - na własne musztardy, majonezy i sosy.
Ania Starmach jest córką Teresy i Andrzeja Starmachów, znanych krakowskich historyków i kolekcjonerów sztuki, właścicieli Galerii Starmach. Studiowała historię sztuki na Uniwersytecie Jagiellońskim, ale ukończyła także słynną paryską szkołę kucharską Le Cordon Bleu. Od tego momentu stała się specjalistką od sztuki gotowania. W 2010 wygrała konkurs "Gotuj o wszystko" TNN-u. A potem - już jako jurorka - trafiła do "Master Chefa". Prowadzi też własny program - "Pyszne 25".
Czwartek, 27 lutego, godz. 18, Matras
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?