Kasza kuskus – przepis. Kasza kuskus to bogactwo bezcennych składników odżywczych. Warto po nią sięgać jak najczęściej. Co można z niej zrobić? Nasza Czytelniczka Magda Mentel proponuje kaszę kuskus z tuńczykiem, groszkiem i pomidorem.
Składniki na jedną porcję
- 60 g kaszki kuskus (suchej)
- 150 g tuńczyka w wodzie
- 100 g groszku konserwowego
- pomidor
- sól, pieprz (do smaku)
Wykonanie
Kaszkę wsypać do miseczki, posolić, zalać wrzątkiem. Przykryć i odstawić na około 10 minut. Rozgrzać patelnię. Pomidora umyć i pokroić w małą kosteczkę, wrzucić na patelnię. Dodać odsączonego z wody tuńczyka i zielony groszek. Gdy kaszka kuskus będzie gotowa, również przełożyć ją na patelnię. Posolić i popieprzyć wedle uznania. Podgrzewać na małym ogniu. Gotowe, ciepłe danie przełożyć na talerz.
Zobacz koniecznie!
Leczo warzywne. Przepis na obiad bez mięsa
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?