MKTG SR - pasek na kartach artykułów

POGOTOWIE KULINARNE

Redakcja
ZIELENINA

*Jeśli nasza zielenina trochę przywiędła, wstawmy ją na kilka minut do zimnej wody z dodatkiem cukru. Aby zapobiec zbyt szybkiemu więdnięciu, umieszczamy ją w wodzie z odrobiną soli. *Natkę pietruszki myjemy wyłącznie w ciepłej wodzie, inaczej straci aromat.
MARCHEW
*Aby marchewka podczas gotowania nie straciła koloru, należy dodać do niej odrobinę tłuszczu. *Żeby ugotowała się szybciej i miała intensywny kolor, należy podczas gotowania dodać odrobinę sody. *Marchewka gotowana będzie miała lepszy smak, jeżeli do gotowania dodamy soku jabłkowego. *Aby przygotować naprawdę pyszną surówkę z marchwi, dodajmy do niej kilka kropli soku wyciśniętego z pomarańczy.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na dziennikpolski24.pl Dziennik Polski