8 z 10
Poprzednie
Następne
Lato 2017. Przepisy na pyszne i łatwe potrawy [ZDJĘCIA]
Ciasto z owocami i kruszonką
Ciasto: 400 g mąki, 150 g masła, 100 g cukru pudru, 3 żółtka, 1 łyżka śmietany
Kruszonka: 200 g mąki, 120 g masła, 100 g cukru, 2 łyżeczki cukru waniliowego plus 600g truskawek
Przygotowanie: Wszystkie składniki ciasta wymieszaj, zagnieć ciasto i wstaw je do lodówki na pół godziny. Następnie wyłóż ciastem prostokątną formę. Podpiecz je w piekarniku o temperaturze 180 stopni (15 –20 minut). W międzyczasie przygotuj kruszonkę: masło roztop i wymieszaj je z mąką i cukrem. Wyłóż na górę pokrojone truskawki, pokryj je kruszonką wstaw na 40 min do piekarnika.