Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
1 z 10
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Lato to czas w którym możemy eksperymentować kuliarnie. Do...
fot. archiwum Polska Press

Lato 2017. Przepisy na pyszne i łatwe potrawy [ZDJĘCIA]

Lato to czas w którym możemy eksperymentować kuliarnie. Do wyboru mamy wiele pysznych warzyw i owoców. Sprawdźcie nasze przepisy kuliarne na łatwe potrawy!

Krem ze szparagów

Składniki: 500 g zielonych szparagów, 500 ml bulionu warzywnego, 100 ml śmietanki kremówki, 5 łyżek płatków parmezanu, oliwa z oliwek, bazylia

Przygotowanie: Jeśli szparagi mają grube, twarde końce, odetnij je lub obierz. Gotuj je związane sznurkiem, „na stojąco” tak, by czubki wystawały nad powierzchnię wody. Miękkie szparagi pokrój, za pomocą blendera wymieszaj bulion ze śmietanką, 2 łyżkami parmezanu, bazylią i szparagami. Zupę podawaj z płatkami parmezanu i kilkoma kroplami oliwy.

Zobacz również

Wartościowe rezultaty lekkoatletów pilskiej Gwdy w Poznaniu

Wartościowe rezultaty lekkoatletów pilskiej Gwdy w Poznaniu

Tydzień Bibliotek. Co ugotuje Monika Mrozowska? Które projekty zyskają uznanie jury?

Tydzień Bibliotek. Co ugotuje Monika Mrozowska? Które projekty zyskają uznanie jury?

Polecamy

Hokejowa kadra na mistrzostwa świata. Jest dwóch zawodników z małopolskich klubów

Hokejowa kadra na mistrzostwa świata. Jest dwóch zawodników z małopolskich klubów

Można zwiedzać północne skrzydło zamku w Wieliczce. Po raz pierwszy w historii

Można zwiedzać północne skrzydło zamku w Wieliczce. Po raz pierwszy w historii

Magdalena Fręch awansowała do drugiej rundy turnieju w Rzymie. Teraz Coco Gauff

Magdalena Fręch awansowała do drugiej rundy turnieju w Rzymie. Teraz Coco Gauff