Zobacz także: Smaki Krakowa 2016. Wybieramy najlepsze restauracje w mieście! [PLEBISCYT]
Kliknij w poniższy obrazek, aby wykupić dostęp do unikalnego pakietu archiwalnych albumów "Smaki Krakowa 2015" oraz "Smaki Krakowa 2014":
Śmietana jest francuska, lekko kwaśna, gęsta i tłusta. Dołączają do niej łosoś, ostra rukola i danie gotowe. Można też zamówić wersję wegańską; wówczas naleśnik podany zostanie z pieczoną fasolą i pomidorem. Można i odważniej, kiedy na farsz składa się miód, ser kozi i ementaler.
Do lokalu Pies Pianista przy ulicy Paderewskiego 4 chodzi się też na słodkie crêpes z mąki pszennej, posypane cukrem pudrem, cynamonem, kokosem lub... solonym karmelem. - Tym zaś, którzy za plackami nie szaleją, proponuję wziąć cous cous z wołowiną lub warzywami. Kaszka kuskus z sosami pachnącymi harissą rozgrzewa i syci. Do tego cena jest przyzwoita - rekomenduje pan Adam, który zgłosił bistro do naszego plebiscytu.
Jeśli macie swoje ulubione restauracje, spieszcie się, termin zgłaszania mija już dziś. Przypominamy, że kandydatem w plebiscycie może być restauracja ciesząca się dobrą opinią, o wysokiej jakości usług, miłej atmosferze, dobrej obsłudze i ciekawym wystroju wnętrz.
Restauracje możecie zgłaszać w 5 kategoriach:
Lokale można zgłaszać od 19 sierpnia od godz. 9 do 6 września do godz. 14.59.59. Prawidłowe zgłoszenie powinno zawierać: nazwę i adres polecanej restauracji, kategorię, a także uzasadnienie swojego wyboru. Można to zrobić za pomocą powyższych formularzy, dotyczących konkretnych kategorii, bądź drogą mailową, wysyłając wiadomość na adres e-mail: [email protected]. Zgłoszenia można dostarczyć także listownie na adres: Dziennik Polski, al. Pokoju 3, 31-548 Kraków z dopiskiem SMAKI KRAKOWA.
Na podstawie zgłoszeń Czytelników i Internautów, Kapituła Plebiscytu dokona nominacji do drugiego etapu konkursu- głosowania.
W kapitule plebiscytu Smaki Krakowa 2016 zasiadają:
Anna Starmach - absolwentka francuskiej prestiżowej szkoły Le Cordon Bleu oraz jurorka MasterChefa,
Adam Chrząstowski - szef kuchni restauracji Ed Red,
Dominika Wójciak - zwyciężczyni trzeciej edycji programu MasterChef, autorka książek kulinarnych i bloga kulinarnebezdroża.blogspot.com
Małgorzata Cetera-Bulka - Prezes Polska Press Oddział w Krakowie,
Małgorzata Nitek - z-ca Redaktora Naczelnego Dziennika Polskiego. [/b]
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?