Ekipa "Euro według Gesslera" nie ominęła też kuchni "Grand Salu" fot. Rafał Stachurski
Znany restaurator Adam Gessler odwiedza centra pobytowe uczestników Euro 2012, by sprawdzić "od kuchni" ich przygotowanie. Podczas wizyty w Wieliczce towarzyszył mu Walter - Włoch, który mieszka w Polsce od 10 lat. - W restauracji hotelu Grand Sal panowie poprosili o kapuśniak, bo przygotować dobry kapuśniak, to wcale nie taka prosta sprawa. Wedle słów Gesslera ten z "Grand Sal" był "wprost genialny w smaku" - opowiadają pracownicy Biura Prasowego wielickiej Kopalni Soli.
Adam Gessler zajrzał też do podziemnej restauracji w komorze Drozdowice III, gdzie ekipę poczęstowano m.in. sandaczem na sosie porowo-boczniakowym z kluseczkami serowymi.
(JOL)
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?