MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Adam Gessler testował wielicką kuchnię

JOL
Ekipa "Euro według Gesslera" nie ominęła też kuchni "Grand Salu" fot. Rafał Stachurski
Ekipa "Euro według Gesslera" nie ominęła też kuchni "Grand Salu" fot. Rafał Stachurski
WIELICZKA. "Euro według Gesslera" - taki program pojawi się na antenie TV1 w następnym miesiącu, a jeden z pierwszych odcinków będzie relacją o tym, co Wieliczka może zaoferować reprezentacji Włoch pod względem kulinarnym.

Ekipa "Euro według Gesslera" nie ominęła też kuchni "Grand Salu" fot. Rafał Stachurski

Znany restaurator Adam Gessler odwiedza centra pobytowe uczestników Euro 2012, by sprawdzić "od kuchni" ich przygotowanie. Podczas wizyty w Wieliczce towarzyszył mu Walter - Włoch, który mieszka w Polsce od 10 lat. - W restauracji hotelu Grand Sal panowie poprosili o kapuśniak, bo przygotować dobry kapuśniak, to wcale nie taka prosta sprawa. Wedle słów Gesslera ten z "Grand Sal" był "wprost genialny w smaku" - opowiadają pracownicy Biura Prasowego wielickiej Kopalni Soli.

Adam Gessler zajrzał też do podziemnej restauracji w komorze Drozdowice III, gdzie ekipę poczęstowano m.in. sandaczem na sosie porowo-boczniakowym z kluseczkami serowymi.

(JOL)

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na dziennikpolski24.pl Dziennik Polski