FLESZ - Zmiany w płatnościach, co piąta transakcja będzie wymagać użycia PIN-u
- Przepis na tartę zdobyłam od pań z Koła Przyjaciół Brzozówki w gminie Zielonki. w wersji oryginalnej była to tarta z jabłkowo-rabarbarowa, ale zmieniłam to, bo sezon na rabarbar trwa krótko, a w mojej restauracji do potraw i wypieków używa się świeżych owoców więc zmieniam je sezonowo, a zimą do jabłek dodamy orzechy - mówi Justyna Górzyńska.
Pani Justyna podkreśla, że jej restauracja Malinowy Anioł to lokal dla rodzin z dziećmi, w którym serwuje dania kuchni polskiej i włoskiej. Dla dzieci jest odrębne menu.
Restauracja ma też swoje specjalne dania dla dorosłych smakoszy. - W dni robocze przygotowujemy precel zielonkowski. Jest z ciasta pizzowego, w którym co tydzień jest inny farsz. A w niedzielę serwujemy szynkę z pieca z sosem grzybowym i żurawiną - mówi szefowa restauracji.
Restauracja Malinowy Anioł działa od 2013 roku. - Nazwę wymyśliliśmy z mężem, chcieliśmy, żeby to było coś sielskiego, przytulnego, rodzinnego, takiego, co się przyjemnie się kojarzy. Doszliśmy do wniosku, że doskonale nadają się do tego i maliny, i anioły - mówi pani Justyna.
- Spektakularna rekonstrukcja obrony zamku Tenczyn w Rudnie
- Niezwykłe święto czosnku w Małopolsce. Zobacz, co się działo
- 85-letnia Orkiestra Dęta z Przegini świętowała jubileusz
- Niezwykłe misterium pokutne w Zalasie [GALERIA]
- Wielkie bolechowickie świętowanie z dobroczynnością i gwiazdami
- Święto Baby w Racławicach [ZDJĘCIA]
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?