Składniki:
1 duży udziec z**indyka 0,5 kg świeżych grzybów 1 duża cebula 1 łyżka masła 2 łyżki gęstej śmietany mąka olej curry, sól, pieprz **
Z indyka zdjąć skórę, wyciąć kość, mięso pokroić na kilka dużych kawałków, natrzeć curry, odstawić na pół godziny. Grzyby obrać, opłukać, pokroić. Cebulę pokroić w pół plasterki, usmażyć na maśle na złoty kolor, dodać grzyby i dusić ok. pół godziny. Pod koniec duszenia dodać śmietanę, przyprawić solą i pieprzem. Kawałki indyka otoczyć w mące i usmażyć na oleju, polać wodą i dusić do miękkości. Połączyć grzyby z indykiem, dusić jeszcze 5 minut. Podawać z ziemniakami, pomidorem lub ogórkiem małosolnym, ewentualnie z surówką.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?