MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Indyk w grzybach

Redakcja
OBIAD CZWARTKOWY

Składniki:

1 duży udziec z**indyka 0,5 kg świeżych grzybów 1 duża cebula 1 łyżka masła 2 łyżki gęstej śmietany mąka olej curry, sól, pieprz **

Z indyka zdjąć skórę, wyciąć kość, mięso pokroić na kilka dużych kawałków, natrzeć curry, odstawić na pół godziny. Grzyby obrać, opłukać, pokroić. Cebulę pokroić w pół plasterki, usmażyć na maśle na złoty kolor, dodać grzyby i dusić ok. pół godziny. Pod koniec duszenia dodać śmietanę, przyprawić solą i pieprzem. Kawałki indyka otoczyć w mące i usmażyć na oleju, polać wodą i dusić do miękkości. Połączyć grzyby z indykiem, dusić jeszcze 5 minut. Podawać z ziemniakami, pomidorem lub ogórkiem małosolnym, ewentualnie z surówką.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na dziennikpolski24.pl Dziennik Polski