Gościnna Chata: pieczeń z barana FOT. GOŚCINNA CHATA
- Baranina przygotowywana jest według starej receptury, dzięki temu mięso jest bardzo delikatne i aromatyczne - zapewniają w karczmie Gościnna Chata.
Podczas "Karnawału smaków" restauracja Andromeda z hotelu Galaxy zaprasza na sandacza z kaszą gryczaną, Milk & Co z Radissona na ślepe ryby z myrdyrdą, Ancora - kiełbaskę z podwędzanego pstrąga, "Panorama" w Kraków Airport - jagnięcinę z żentycą, Biała Róża - pierogi z kiszką z Podstolic, Pod Złotą Pipą - pierś z kaczki, Vanilla Sky w Niebieski Art Hotel & Spa - udko z kaczki, podkrakowski Dwór Sieraków - filet z pstrąga, a karczma Rzym w Suchej Beskidzkiej - żurek stryszawski.
- W ten sposób chcemy promować nie tylko kuchnię miejską, niestety, nieco już zapomnianą, ale także zdrową polską żywność - podkreśla Anna Jędrocha, szefowa Krakowskiej Izby Turystyki.
Plebiscyt na najlepszą potrawę trwa do 9 lutego. Głosować można za pośrednictwem SMS Premium na numer 72355 w treści wpisując: POTRAWA. po kropce wpisując numer wybranego kandydata. Koszt wysłania SMS-a wynosi 2,46 zł z VAT.
(DMA)
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?