Akrylamid

Grzegorz Tabasz

Dziennik Polski 24

Dziennik Polski 24

Wiecie, co to akrylamid? Nie? Uuu, to niedobrze. Bardzo niedobrze. Akrylamid to rakotwórczy związek chemiczny powstający ze skrobi i cukrów w wysokiej temperaturze.
Akrylamid
Sporo go w przypieczonej skórce chleba i dobrze wysmażonych frytkach. Krótko mówiąc, chrupiące pieczywo i frytki złocistej barwy paskudnie zdrowiu szkodzą. Czujne oko brukselskich urzędników wysmażyło kolejną dyrektywę, która ów paskudny akrylamid dla dobra Europejczyków definitywnie zlikwiduje.

Zapomnijcie o pachnącej i chrupiącej kromce chleba z masłem. Tudzież pysznych frytkach. Nie podoba się? To dla waszego dobra i zdrowia. Jak nie pasuje, to proszę samodzielnie piec chleb domowym sposobem. Przepis w internecie, gotowe mieszanki mąki dostaniecie w każdym większym sklepie. Póki co, piekarniki wciąż są w Unii legalne.

Rok temu eurokraci uregulowali zdrowe zasady wędzenia szynek i kiełbas. Wcześniej ustalili krzywiznę banana i zaliczyli marchewkę w poczet owoców. Dla Brukseli ślimaki to ryby, zaś wszystkie te pomysły powstają za nasze pieniądze i dla naszego dobra.

Tak trzymać!


Czytaj także

    Komentarze (2)

    Dodajesz komentarz jako: Gość

    Dodając komentarz, akceptujesz regulamin forum

    Liczba znaków do wpisania:

    zaloguj się

    Autor komentarza nie dodał zdjęcia
    Nie bylby lewak lewakiem

    gdyby (gość)

    Zgłoś naruszenie treści

    nie byl gluptakiem. W jednyn sa tylko cwani i dobrzy, w lenistwie i zerowaniu na naiwnych pracusiach.

    Autor komentarza nie dodał zdjęcia
    Hm

    IIIb (gość)

    Zgłoś naruszenie treści / 2 / 5

    Polskie nie może być szkodliwe z definicji, prawda?

    Najnowsze wiadomości

    Zobacz więcej

    Najczęściej czytane

    Polecamy

    Wideo