Była ona przeznaczona do uboju zwierząt podejrzanych o choroby zakaźne, niebezpieczne dla życia i zdrowia ludzkiego. Składała się z dwóch obszernych hal: jedna służyła do uboju zwierząt rogatych, druga do uboju nierogacizny.
Hale zaopatrzone były w nowoczesne urządzenia przeznaczone do uboju i przerobu mięsa. Rzeźnię rozbudowano na przełomie 1931 i 1932 roku, dodając do niej nowoczesną "bekoniarnię na 100 tys. sztuk uboju rocznego".
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?