Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Czy wiesz, że sól...

(lb)
Odrobina soli dodana do mleka sprawi, że dłużej będzie ono świeże.

Szczypta wsypana do śmietany lub białek przyspieszy ich ubijanie. Sól pomoże również zniwelować zbyt słodki smak potrawy – wystarczy minimalna ilość, aby przesłodzona zupa owocowa lub kompot nie drażniły zębów.
Jeśli przed smażeniem oprószymy patelnię solą, to tłuszcz podczas smażenia nie będzie pryskał na kuchenkę

PRZEPIS NA CIASTO Z TRUSKAWKAMI

ŻYCZENIA NA DZIEŃ DZIECKA

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na expressilustrowany.pl Express Ilustrowany