Pomagała im w tym Izabela Piwowarczyk, studentka dietetyki z Krakowskiej Wyższej Szkoły Promocji Zdrowia. Dzieci same stworzyły masy do wyrobu niezdrowych płatków, zawierających duże ilości soli i cukru.
Dowiedli wyższości zwykłej bułki nad preparowanymi chemicznie rogalikami w paczkach. Wyprodukowali napój, który zawiera takie ilości cukru, jakie znaleźć można w sklepach. Wypicie nawet małego łyka ulepku okazało się nie lada wyzwaniem.
Spotkanie odbyło się pod hasłem „Apetyt na wiosnę – zdrowo jem, zdrowo rosnę!” a jego organizatorem była Biblioteka i Ośrodek Animacji Kultury.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?