Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Kuchenne Rewolucje w Bielsku-Białej: trener Podbeskidzia przyszedł z pomocą Magdzie Gessler

KLM
Kuchenne rewolucje w Bielsku=Białej w Rancho pod strusiem
Kuchenne rewolucje w Bielsku=Białej w Rancho pod strusiem TVN/X-News
Magda Gessler z „Kuchennymi rewolucjami” gościła w Bielsku-Białej, by pomóc młodym i niedoświadczonym właścicielom „Rancho pod strusiem”. Motywacją właścicieli zajął się… trener Podbeskidzia Leszek Ojrzyński. Odcinek wyemitowano w czwartkowy wieczór. Rewolucja przyniosła efekt?

„Rancho pod strusiem” w Bielsku-Białej istnieje od kwietnia 2011 roku. Założyły go trzy osoby, jednak jedna z nich krótko później zmarła. Biznes został w rękach dwóch młodych i niedoświadczonych właścicieli, którym prowadzenie lokalu niespecjalnie wychodziło. Problemem był brak stałego ruchu klientów. W okresach jesienno-zimowych zazwyczaj niewiele się działo.

Magda Gessler szybko odkryła dlaczego. Po odwiedzeniu lokalu zamówiła kilka dań. Efekt? Dostało się pierogom i barszczykowi. Ale najgorzej było z kociołkiem flaków.

- Wygląda strasznie! To śmierdzi g…em! Łajno, krowi placek, czemu mi to pani podaje?! Krowie gówno? „Go” z tym! – mówiła do kelnerki. - Masakra, jak taka restauracja może się hańbić!

Okazało, że menu to pomysł szefa kuchni. - To obciachowa, wulgarna karta menu – nie szczędziła gorzkich słów Gessler. Największą porażką były stosy mrożonek pochowane w zamrażarkach. – mrożone pierogi, kluski śląskie, nawet mrożone warzywa, mimo, że był środek lata.

Według Gessler szef kuchni „nałożył szlaban na wiedzę właścicieli”, którzy nie mieli odwagi wtrącać się w jego pomysły.
Swoją kuchenną rewolucję Gessler rozpoczęła od zabrania właścicieli, kelnerów i szefa kuchni na… trening prowadzony przez Leszka Ojrzyńskiego, trenera Podbeskidzia, świetnego motywatora.
- Żeby zarządzać ludźmi, trzeba być pewnym swego. W drużynie wszystkie sprawy trzeba wyjaśniać. Musi być drużyna, nie ma indywidualności – mówił podczas zajęć do właścicieli.

W „Ranchu pod strusiem" Gessler postanowiła zmienić wystój wykorzystując działające obok lokalu mini zoo z wielbłądami, zebrami, strusiami i innymi ptakami. Założenie było takie, by w lokalu było dużo koloru, a z sufitu zwisały zdjęcia zwierząt, jakie znajdują się w mini zoo. Z kolei w menu mają królować dania z drobiu - perliczki, kaczki, gęsi, indyk. Słowem - ma być smacznie i ekologicznie. W kuchni Gessler podpowiedziała, jak zrobić pasztet, jak farsz, zasugerowała rosół z dużą marchewką.

- Kolorowa koncepcja wnętrza, pomysł na to, co będzie się jadło, pomysł dla rodzin z dziećmi i kolorowych ludzi – skwitowała kuchenną rewolucję w Bielsku-Białej MagdaGessler.

- Dostaliśmy kopa i motywację do działania, by obudzić się i wziąć się za to wszystko. To była ostra szkoła restauracyjna – przyznali w programie właściciele.


*Prawybory z DZ: Kto prezydentem? Kto burmistrzem? ZOBACZ i ZAGŁOSUJ
*Wybuch w kamienicy w Katowicach: Dlaczego doszło do wybuchu?
*Śmieszne, dziwne, nietypowe plakaty wyborcze, czyli dużo śmiechu [ZDJĘCIA]
*Najlepsza jednostka OSP w woj. śląskim ZAGŁOSUJ W PLEBISCYCIE FINAŁOWYM

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!