Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

OBIAD CZWARTKOWY

Redakcja
Kotlety z selera - serwuje Jacek Sacharczuk, inżynier, entuzjasta gotowania z Krakowa

Składniki:
1 średniej wielkości seler
kilka plastrów sera salami
jajko
bułka tarta
olej
sól
Seler średniej wielkości ugotować do miękkości w skórce (w wodzie lub na parze).
Obrać i pokroić w plastry o grubości około 2 cm.
Każdy plaster przeciąć częściowo tak, aby utworzyła się kieszonka, do której należy włożyć plaster sera salami o grubości około 5 mm.
Lekko posolić (ostrożnie, bo ser może być słony). Panierować jak schabowy w jajku i tartej bułce. Smażyć na małym ogniu do lekkiego zrumienienia. Seler jest usmażony w momencie, kiedy ser w jego wnętrzu się stopi.
Na szybko można podawać z bułeczką. Dobrze się też komponuje z ryżem i sosem pieczarkowym.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Materiał oryginalny: OBIAD CZWARTKOWY - Dziennik Polski

Wróć na dziennikpolski24.pl Dziennik Polski